Pályázatok

2020

„Technológiai megújulás a "TOMETH" Kft.-nél”

A projekt azonosítószáma: GINOP-1.2.8-20-2020-03602
A kedvezményezett neve: "TOMETH" Fémtechnika Korlátolt Felelősségű Társaság
A projekt címe: Technológiai megújulás a "TOMETH" Kft.-nél
A szerződött támogatás összege: 52.382.496 Ft
A támogatás mértéke: 70%
A projekt tervezett fizikai befejezési dátuma: 2022.05.11.
A projekt tartalmának bemutatása:
A koronavírus gazdasági hatásai a cég életében is érezhetővé váltak, így a Kft. technológiai beruházást indít el, amely nemcsak a termelés, hanem a munkahelyek megtartását, további növekedését is lehetővé teszi.
A termelékenység növelése érdekében a projekt megvalósítása során új eszköz beszerzésére kerül sor. A fémmegmunkáláshoz kapcsolódóan 1 db MODULA LIFT model MC50D raktárrendszer, 1 db MIR100 és MIR500 intralogisztikai anyagmozgató rendszer és 1 db Statikus raklapos állványrendszer megvétele valósul meg.
A gépek megvásárlása a termelés minőségi és mennyiségi növelését fogja támogatni, hiszen a korszerű, magas műszaki színvonalú eszközök üzembe helyezésével növekszik a rendelkezésükre álló eszközállomány minőségi összetétele. A gépek hatékony működésének köszönhetően a gyártás önköltsége is csökken, növekszik a termelés hozzáadott-értéke, tehát javítja a technikai felkészültséget, versenyképességet és erőforrás-hatékonyságot. Az új eszközök sokoldalúságukból adódóan, újfajta termékkínálattal, új piacok kiaknázását is elősegíthetik, ezáltal a vállalkozás számára eredménynövekedést, új munkahelyek létrehozását és minél nagyobb arányú megtartását eredményez.